Despre târg
Tradițional, în perioada sărbătorilor de iarnă, în decorul luminat de mii de beculețe, piețele din orașele europene sunt transformate în târguri tematice. Aici, își dau întâlnire toți comercianții care vând tot felul de cadouri de Crăciun: dulciuri, jucării și decorațiuni. Pe tarabele colorate poți găsi nu doar produse scoase pe banda rulantă de marile fabrici, ci și unele lucrate manual de meșteri locali: figurine și jucării din lemn, marionete, lumânări. 
 
În târguri, sunt și zone destinate pentru distracție, zone gastronomice și reședința lui Moș Crăciun. Pentru cei mici există ateliere speciale unde pot face cu mânuțele lor globuri și cadouri pentru cei dragi.
 
Astfel, timp de câteva săptămâni, piețele devin un peisaj rupt din poveste învăluit în parfum de măr copt, vin fiert, alune și biscuiți cu scorțișoară.  Aici este locul unde oamenii pot simți adevăratul spirit al sărbătorilor de iarnă, unde uită de toate grijile, unde pot bea o cană de ciocolată caldă, pe fundalul melodiilor de iarnă și colindelor. 
 
Această experiență frumoasă a fost preluată, din primul său an de mandat, și de primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Cu susținerea Asociației Obștești “Pentru Orhei”, în perioada sărbătorilor de iarnă, centrul orașului este transformat într-o poveste.